Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Gluten·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Fullkornspenne
100–200 g
Litt salt
Karbonadedeig
300 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Løk
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gulrøtter
½ pakke
Sellerirot
1 bit
Moste tomater
1 flaske
Vann
1 dl
Basilikum og oregano
1 pose
Salt
Grana Padano
1 stk
Hjertesalat
½ stk
Tomat
2 stk
Agurk
½–1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Se Godtleverts YouTube-kanal for tips til steking av kjøttdeig. Ønsker du mer smak i kjøttsausen kan du bruke finhakket chili, tomatpuré, en skvett rødvin eller tabasko. Ved å rive grønnsakene vil grønnsakene koke raskere og retten blir mer barnevennlig.
Sett over en kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 11–13 minutter. Tilpass mengden pasta du koker til din familie.
Brun karbonadedeigen i en stekepanne med olje på sterk varme (se tips). Gjør det gjerne i to omganger slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over i en kjele etter hvert som det er ferdig brunet. Eventuelt kan du bruke en vid kjele med høye kanter til både steking av kjøtt og til koking av sausen.
Finhakk løk og hvitløk. Skrell gulrot og sellerirot, og riv det grovt på et rivjern. Ha grønnsakene i kjelen sammen med karbonadedeigen. Ha i moste tomater. Skyll ut restene fra tomatflasken med vann og ha det over i kjelen. La sausen småkoke i 10–15 minutter. Smak til med urter, salt og pepper.
Skyll og tørk salaten. Kutt eller riv den i mindre biter. Skjær tomat og agurk i terninger.
Server pasta med kjøttsaus, salat og revet grana padano over.
100 g
Kjøttsaus: 350 g
Salat
Grana padano: 1 ts
Energiinnhold: ca 410 kcal
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!