Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Solsikke-/rapsolje
Kyllingklubber
1200 g
Hvitløk
1–2 fedd
Timian
1 pakke
Salt
Pasta farfalle
250 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Salt
Tomat
2 stk
Blomkål
1 stk
Rødløk
1 stk
Grønn pesto
½–1 glass
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten passer perfekt som en salat du kan ta med deg på stranden eller i parken. Stek da kyllingklubbene dagen i forveien, bland de stekte grønnsakene med pestopasten, pakk det hele ned i en tett boks og nyt på tur!
Sett ovnen på 200 grader varmluft eller fyr opp grillen.
Finhakk hvitløk og 2–4 stilker timian. Bland det med salt, pepper og olje. Gni kyllingklubbene inn med krydderblandingen. Ha kyllingen over i en ildfast form, sett formen i ovnen og stek kyllingen i 20–25 minutter.
Grill kyllingklubbene på direkte varme til de har fått en fin stekeskorpe. Flytt dem over til indirekte varme, legg over lokk og grill videre til de er ferdige. Stikk en spiss kniv inn i den tykkeste delen av kyllingklubben. Om det kommer en blank saft ut, er den ferdig.
Kok opp rikelig med lettsaltet vann i en kjele. Skru ned varmen når vannet koker og ha i pasta. La det småkoke i 12–13 minutter, til pastaen er al dente.
Skjær rødløk i skiver, blomkål i buketter og tomater i biter. Stek løken i litt olje til den er blank. Tilsett blomkål og tomater, og stek videre i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper. Om du griller, kan du legge grønnsakene i en aluminiumsform og grille dem til de er ferdige.
Sil vannet av pastaen når den er ferdig kokt og vend pestoen forsiktig inn i pastaen.
Server kylling med pestopasta og stekte grønnsaker.
God middag!