Fiskekaker med gulrotpuré og ertesmør

Fiskekaker med gulrotpuré og ertesmør

4.16 (171)
Under 25 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Melk
  • salt
  • smør
  • soyasaus
  • vann
Poteter
500 g
Fiskekaker
480 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Vann
1 dl
Gulrøtter
½ pakke
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Salt
Kryddersmør
1 pakke
(Melk, Laktose)
Erter
125 g
Vårløk
½ pakke
Soyasaus
1 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Server gjerne gulroten i skiver om du ikke ønsker å mose den. Har du en sitron til overs, skjær den i båter og server til.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Sett over poteter til koking og kok til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Legg fiskekakene i en ildfast form. Tilsett vann i formen og dekk over med aluminiumsfolie. Sett formen i ovnen og varm fiskekakene til de er gjennomvarme, i omtrent 15 minutter. Eventuelt kan du steke fiskekakene i en stekepanne med litt olje.
Skrell gulrøttene og skjær dem i skiver. Kok gulrotskivene til de er møre. Hell av vannet og kjør sammen gulrøtter og melk med en stavmikser til du får en jevn puré. Bland inn smør og smak til med salt og pepper (se tips).
Finsnitt vårløken. Smelt kryddersmør og tilsett erter og vårløk. La grønnsakene trekke i smøret i 3–4 minutter. Tilsett soyasaus rett før servering.
Server fiskekaker med gulrotpuré, kokte poteter og ertesmør.
God middag!