Kokospanert torsk med stekte grønnsaker og currysaus

Kokospanert torsk med stekte grønnsaker og currysaus

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Egg
  • hvetemel
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Jasminris
1 pakke
minimais
1 pakke
Rød paprika
½ stk
Brokkoli
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Smør
2 ss
Torskefilet
375 g
(Fisk)
Hvetemel
½ dl
Egg
1 stk
Panko
½ pakke
(Soya, Hvete)
Kokosmasse
50 g
Solsikke-/rapsolje
3-4 ss
Thai-currysaus
200 g
(Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

I dag kan du hjelpe til med å panere fisken. Fisken skal først dyppes i mel, så i egg og deretter i kokos og panko. Det beste er om du samarbeider med en voksen, og dere dypper fisken i en av tingene hver.

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Kok risen som anvist på pakken. Om risen skulle bli ferdig før resten av maten, trekk den av platen og dekk den med et rent kjøkkenhåndkle og et lokk. På denne måten holder risen seg varm.
Del minimais i to på langs, paprika i strimler og brokkoli i små buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Del hvitløken i to.
Ha grønnsakene, hvitløk og smør i en ildfast form. Stek grønnsakene i ovnen i 10–12 minutter.
Kutt fisken i ca 3 cm tykke strimler. Ha ca 1 dl hvetemel i en skål, visp sammen eggene i skål nummer to og ha panko og kokos i en tredje skål. Vend fisken først i hvetemelet, så i eggene, og deretter i panko og kokos.
Stek fiskestrimlene på middels høy varme i litt olje i ca 4 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte. Krydre med salt og pepper om du ønsker det.
Ha sausen i en liten kjele og kok opp under omrøring. Om du synes sausen er litt sterk kan du ha i en skvett med melk.
Server kokospanert torsk med fargerike grønnsaker, ris og currysaus.
God middag!