Pasta i mild ostesaus med kylling og asparges

Pasta i mild ostesaus med kylling og asparges

Ny oppskrift
Under 25 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje eller smør
  • hvetemel
  • pepper
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Sjalottløk
1 stk
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Helmelk
4-5 dl
(Melk, Laktose)
Kremost med urter
1 pakke
(Melk, Laktose)
Pepper
Grana Padano
1 stk
(Egg, Melk)
Bladpersille
1 bunt
Pasta fusilli
200 g
(Gluten, Selleri)
Brokkoli
½ stk
Asparges
1 bunt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Rød paprika
½ stk
Prinsessefilet av kylling
250 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ha hakket sjalottløk og smør i en kjele. Smelt smøret, rør inn melet. Hell i litt og litt melk mens du rører. Nå har du laget hvit saus.

Sett over en stor kjele med vann til koking av pasta og grønnsaker.
Hakk sjalottløken. Ha sjalottløk og smør i en kjele. Smelt smøret, rør inn melet og spe med melken. Sausen skal være ganske tykk. Rør inn kremosten og la sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Rør underveis.
Riv grana padano og hakk bladene på persillen. Kutt brokkoli i små buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kutt av den nederste delen av aspargesen, den kan være litt trevlete. Skrell bunnen av aspargesen forsiktig, og del den i tre. Kutt kyllingen i biter.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10 minutter. Tilsett brokkoli når det er 5 minutter igjen av koketiden og asparges når det er 2 minutter igjen. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kyllingen til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper om du ønsker det. Vend kylling og paprika inn i pasta og grønnsaker.
Smak til ostesausen med litt pepper. Ha i revet grana padano og hakket persille rett før servering.
Server pasta med kylling, grønnsaker og ostesaus.
Grønn asparges er en svært allsidig grønnsak. Den kan stekes, grilles, kokes eller dampes, avhengig av hva du vil bruke den til. Grønn og hvit asparges er i utgangspunktet samme plante – forskjellen er at grønn asparges gror over bakken, mens hvit asparges gror under. Den grønne har en mildere smak og trenger mindre koketid enn den hvite. Man har funnet spor av asparges så langt tilbake som til romertiden. I dag dyrkes den i store deler av verden, også i Norge. Aspargesen kan vokse hele 10 cm på en dag!
God middag!