Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Selleri
Basisvarer:
- Salt
- vann
Poteter
3-500 g
Kålrot
1 bit
Sellerirot
1 bit
Vårløk
1/2 pakke
Middagspølser
1 pakke
Vann
3-4 dl
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du trenger ikke å skrelle potetene, bare skyll dem godt for å få av eventuelle jordrester.
Skrell poteter, kålrot og sellerirot (se tips). Kutt rotgrønnsakene i terninger. Kutt vårløk i tynne skiver. Ta skinnet av pølsene og kutt dem i biter.
Ha poteter, kålrot og sellerirot i en vid kjele. Tilsett vann og buljong, og la det hele koke under lokk i 15–20 minutter. Ha i pølsene og la lapskausen koke i 10 minutter til. Når det gjenstår 5 minutter av koketiden, tilsett vårløk.
Smak til med salt og pepper, men husk at buljongen inneholder mye salt, så vær forsiktig når du salter.
Server pølselapskaus, gjerne med flatbrød og smør til.
God middag!