Tagliatelle à la Lady og Landstryker’n med brokkoli
Ny oppskrift
Under 15 min
5 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Gluten
Basisvarer:
- Brød og smør
- extra virgin olivenolje
- grovkvernet sort pepper
- solsikke-/rapsolje
Tagliatelle
400 g
Tomatsaus
1 glass
Kjøttboller
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Brokkoli
1 stk
Parmesan
1 pakke
Extra virgin olivenolje
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du mer futt i tomatsausen, kan den smaksettes med litt chili og spisskummen. Du kan la brokkolien koke sammen med pastaen de siste 4–5 minuttene av koketiden. Deretter siler du det av sammen og blander det med kjøttboller og saus.
Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 9–10 minutter.
Varm opp en stekepanne med litt olje. Stek kjøttbollene i 2–3 minutter. Ha tomatsausen i en kjele, ha kjøttbollene i sausen og varm forsiktig opp (se tips).
Del brokkoli i små buketter, og skrell og del stilken i staver. Kok brokkolien i 4–5 minutter i lettsaltet vann (se tips).
Når pastaen er ferdigkokt, sil av vannet og bland den sammen med saus, kjøttboller og brokkoli. Dryss over revet parmesan ved servering. Personlig liker jeg også å dryppe over litt god olivenolje og nykvernet sort pepper.
Server gjerne med brød og smør.
God middag!