Sesampanert fisk med asiatisk salat og hoisinsaus
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Gluten·
- Fisk·
- Hvete·
- Soya·
- Selleri
Basisvarer:
- Egg
- hvetemel
- salt
- solsikke-/rapsolje
Jasminris
1 pakke
Gulrot
2 stk
Agurk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Bønnespirer
1 pakke
Hoisinsaus
1 beger
Lime
1 stk
Koriander
½ bunt
Chiliflak
¼ pakke
Seifilet
1 pakke
Hvetemel
½ dl
Salt
Egg
1 stk
Panko
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Server hoisinsaus ved siden av istedenfor å blande den i salaten. Smak den til med revet limeskall, litt hakket koriander og chili. Smak da salaten til med eddik, sukker, salt og limesaft.
Kok risen som anvist på pakken. Om risen er ferdig kokt før du er ferdig med resten av retten, er det bare å sette den til side med lokk.
Kutt gulrøtter og agurk i tynne staver, bruk eventuelt en mandolin eller du kan rive grønnsakene på den grove delen av rivjernet.
Skyll vårløken og kutt den i tynne skiver, hakk koriander. Ha gulrot, agurk, vårløk og bønnespirer i en bolle (se tips). Vend inn hoisinsaus og hakket koriander. Smak til med limesaft og chiliflakes. NB chilien er sterk, så ta heller litt lite enn at det blir alt for sterkt. Eventuelt kan chilien serveres ved siden av.
Kutt fisken i fingertykke biter. Ha mel og litt salt og pepper i en skål. Visp samme to egg i skål nummer to og ha panko og sesamfrø i en tredje skål.
Dypp fisken først i mel, deretter i egg også i panko og sesamfrø.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek fisken på middels varme i 2-3 minutter på hver side, til den er gyllen og gjennomstekt.
Server sesampanert sei med asiatisksalat og ris.
God middag!