Kyllingklubber med guacamole og tomat-ananassalsa

Kyllingklubber med guacamole og tomat-ananassalsa

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Kyllingklubber
600 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Mexican BBQ
1 pakke
(Sulfitt)
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Guacamole
1 pakke
Lime
1 stk
Koriander
½–1 bunt
Salt
Tomat
1 stk
Ananas
½–1 stk
Vårløk
½–1 pakke
Salt
Extra virgin olivenolje
1 ss
Chiliflak
½–1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Lag din egen BBQ-saus til kyllingen! Bland sammen 2 ss ketsjup, 1 ss soyasaus, 1 ss brunt sukker og 1 ts paprikapulver, gjerne røkt. Gni sausen på kyllingen før du setter den i ovnen.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Legg kyllingklubbene på et stekebrett med bakepapir. Legg klubbene med litt mellomrom. Drypp over olje og vend inn meksikansk grillkrydder. Sett brettet i ovnen og stek til klubbene er gjennomstekt. Dette tar omtrent 20-25 minutter.
Vask potetene og kutt dem i tynne skiver. Legg potetskivene på et stekebrett med bakepapir og ha på olje, salt og pepper. Sett brettet i ovnen og stek potetene til de er gylne og møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Poteter og kylling kan stekes samtidig, men det er lurt å bytte plass på brettene underveis.
Ha guacamolebasen i en bolle. Smak til med limesaft og finhakket koriander, salt og pepper.
Kutt tomat og ananas i små terninger og vårløk i tynne skiver. Bland alt godt sammen, ha på olivenolje og smak til med salt, pepper og chiliflakes. NB chilien er sterk så ta heller litt lite enn for mye, eller du kan servere den ved siden av.
Server kyllingklubber med potetskiver, guacamole og tomat-ananassalsa.
Hvis du har litt ananas til overs er det en glimrende dessert! Del den i skiver og tre på et grillspyd for artig utseende!
God middag!