Kyllingpasta med pesto, asparges og oregano

Kyllingpasta med pesto, asparges og oregano

Ny oppskrift
Under 15 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Cashewnøtter
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje eller smør
  • grovkvernet sort pepper
  • kokevann
  • Litt salt
  • solsikke-/rapsolje
Fullkornspenne
100–200 g
(Gluten)
Litt salt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Rødløk
1 stk
Asparges
1 bunt
Strimlet kyllingfilet
300 g
Minisjampinjong
100 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Grønn pesto
1 glass
(Cashewnøtter, Melk, Laktose)
Kokevann
1 dl
Gran Biraghi
1 pakke
(Melk, Laktose)
Oregano
1 pakke
Grovkvernet sort pepper
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Det er viktig at du har i pastaen når det fosskoker og følger anvisningen som står på pakken. Pastaen vil svelle i størrelse, så det er viktig at du bruker godt med vann og en stor kjele når du koker pastaen. Rør i pastaen èn gang slik at den ikke klumper seg. Litt fløte eller creme fraiche passer fint i sausen om du ønsker en mer kremet saus.

Kok opp en kjele med lettsaltet vann pasta. Finn fram alle ingrediensene. Finn fram en stor stekepanne, skjærefjøl og kniv.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Ta av en kopp av pastavannet. Hell av vannet og vend inn olivenolje eller smør.
Kutt rødløk i skiver. Kutt av nederste delen på aspargesene, ca.5 cm. Del de videre i 3. Rens soppen for eventuell jord og del de største i to.
Varm opp en stor stekepanne og ha i olje. Stek først soppen lett gylden og legg den over på tallerken. Stek så kyllingstrimlene sammen med rødløk og asparges. Når dette har har fått farge og har stekt i 2-3 minutter vender du inn grønn pesto og litt av kokevannet fra pastaen. Vend inn sopp. Stek til kyllingkjøttet er gjennomstekt.
Server kyllingpasta med pesto, sopp, asparges og gran biraghi. Pynt med fersk oregano og nykvernet pepper på toppen.
God middag!