Sitronbakt laks med asparges, spisskål og epletzaziki

Sitronbakt laks med asparges, spisskål og epletzaziki

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Salt
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Sitron
¼–½ stk
Salt
Spisskål
½ stk
Asparges
1 bunt
Reddiker
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Smør
2 ss
Drømmelett
1 pakke
Grønt eple
1 stk
Sitron
¼–½ stk
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vend inn litt finhakket gressløk og olivenolje i potetene når de er ferdig kokt.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok potetene i en kjele med vann i ca 25-30 minutter.
Fordel laksen i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper og press over halvparten av saften fra sitronen, og stek i ovnen i ca 8-10 minutter.
Knekk av endene på aspargesene og skrell nederste del av aspargesen, og del den i to. Kutt spisskål i grove strimler. Kutt av toppene på reddikene og del de i to.
Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje. Stek grønnsakene i ca 2-3 minutter, ha på1 dl vann og 2 ss smør og la det småkoke i ca 1-2 minutter. Krydre med litt salt.
Riv eplet på et rivjern og bland sammen med drømmelett. Smak til med salt, pepper og resten av saften fra sitronen.
Server bakt laks med asparges, spisskål, poteter og epletzaztiki.
God middag!