Mørbrad av okse med maiskrèm og ovnsbakte potetbåter og brokkoli

Mørbrad av okse med maiskrèm og ovnsbakte potetbåter og brokkoli

Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Melk
    • salt
    • smør
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    400 g
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Salt
    Brokkoli
    1 stk
    Bladpersille
    ½–1 pakke
    Kinesisk hvitløk
    ½–1 stk
    Mais
    1 pakke
    Melk
    ½ dl
    Smør
    1 ts
    Sitron
    ½–1 stk
    Chipotlemiks
    ½–1 pakke
    Mørbrad
    300 g
    Solsikke-/rapsolje
    2-3 ss
    Salt
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Ha noen hele biter med hvitløk og en stilk timian i pannen når du steker kjøttet. Avslutt med 2 ss smør. Dette gir en god aroma.

    Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
    Kutt potetene i båter og ha på et stekebrett med bakepapir. Vend inn litt olje, salt og pepper og stek i ovnen i ca 20-25 minutter.
    Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt stilken i skiver. Finhakk hvitløken.
    Bak brokkolien i ovnen sammen med potetene de siste 10-12 minuttene.
    Varm opp en kjele til høy varme med litt olje. Sil laken av maiskornene og stek maisen sammen med hvitløken i ca 2-3 minutter eller til den har fått en gyllen farge. Ha på ca 1/2 dl melk, 1 ts smør, litt salt, kok opp og la det småkoke i ca 2-3 minutter. Kjør sammen til en purè med en stavmikser eller blender. Smak til med chipotlemiksen og sitronsaft. Hold varm frem til servering.
    Varm opp en stekepanne til høy varme med litt olje. Stek mørbraden i ca 4-5 minutter på hver side. Krydre med salt og pepper og la dem hvile på en skjærefjøl i noen minutter før du skjærer kjøttet i tynne skiver.
    Finhakk bladpersillen og vend inn i potet- og brokkoliblandingen.
    God middag!