Kylling med kokosris og spinat- og granateplesalat
4.12 (111)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- extra virgin olivenolje
- malt kanel
- solsikke-/rapsolje
- vann
Kyllinglår
1 pakke
Mexican BBQ
1 pakke
Malt kanel
1 ts
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Jasminris
1 pakke
Kokosmasse
50 g
Vann
Chiliflak
¼ pakke
Mangochutney
1 glass
Spinat
1 pakke
Koriander
1 bunt
Granateple
1 stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Granateple inneholder mye farge og har lett for å sprute litt når du renser det. Ha granateplet i en brødpose når du renser det, så slipper du rosa prikker over hele kjøkkenet.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Varm opp en stekepanne med olje. Del kyllingen i leddet og stek den i pannen i 2–3 minutter på hver side. Ha kyllingen over i en ildfast form og gni den inn med meksikansk krydder og kanel. Sett formen i ovnen og stek kyllingen i 20–25 minutter, eller til den er gjennomstekt. Tiden den trenger i ovnen avhenger av størrelsen på kyllingen og hvor godt den er brunet.
Kok ris etter anvisning på pakken. Tilsett kokosmassen samtidig som risen. Rør godt om når risen er ferdig, og dryss over chiliflakes rett før servering. Chiliflakene er sterke, så om noen i familien er vare på sterke smaker, kan alle heller få krydre sin egen porsjon.
Skyll spinat, hakk koriander og ta kjernene ut av granateplet. Bland det sammen og vend inn olivenolje og eddik.
Server kylling med kokosris, spinat- og granateplesalat og mangochutney.
God middag!