Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep
Basisvarer:
- Evt. smør/ekstra virgin olivenolje
- solsikke-/rapsolje
Penne
½ pakke
Evt. smør/ekstra virgin olivenolje
1 ss
Sukkererter
½ pakke
Rød paprika
½ stk
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rødløk
½ stk
Tomat
1 stk
Ajvarsaus
1 beger
Restaurantsalat
½ pakke
Bøkerøkt bogskinke
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Denne retten kan serveres som en lun pastasalat eller en varm pastarett med salaten ved siden av.
Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Finsnitt sukkerertene og la dem koke med pastaen det siste minuttet av koketiden. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Del skinken i strimler. Skjær rødløk og paprika i skiver. Del tomaten i terninger.
Varm opp en kjele, ha i olje og stek paprika og løk i 4–5 minutter. Ha i tomat og ajvarsaus, og varm forsiktig opp.
Server pasta med sukkererter, skinke, grønnsaker i ajvarsaus og salat. Ha alle elementene hver for seg eller bland alt sammen.
Lag en pastagrateng! Ha restene i en ildfast form, strø over litt ost og stek gratengen i ovnen til osten er gyllen.
God middag!