Stekt laks med poteter, gulrøtter, agurksalat og rømme
15-20

Stekt laks med poteter, gulrøtter, agurksalat og rømme

Laks med kokte poteter og agurksalat er nesten å regne som en nasjonalskatt. En enkel, rask og god hverdagsrett full av barndomsminner.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • fisk,
  • melk

Basisvarer

  • sukker
  • vann
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • salt
  • pepper
  • olje

Poteter og gulrøtter

poteter
Poteter
350 g
gulrøtter
Gulrøtter
2 stk

Agurksalat

agurk
Agurk
½ stk
rødløk
Rødløk
½ stk
Sukker
½ ss
Vann
3 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
2 ss

Pannestekt laks

laksefilet
Laksefilet (Fisk)
270 g

Tilbehør

lettrømme
Lettrømme (Melk, Laktose)
½–1 pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 607 kcal
  • Fett 34 g
  • Karbohydrater 43 g
  • Protein 33 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Skrell gulrøttene hvis du vil. Ha rømmen i stekepannen sammen med den ferdigstekte laksen, og gi det hele et raskt oppkok.

  1. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av gulrøtter og poteter. 
  2. Poteter og gulrøtter: Del potetene i fire. Kutt gulrøttene i grove biter. Kok potetene og gulrøttene i vannet fra punkt 1 i omtrent 16 minutter, eller til de er gjennomkokte.      
  3. Agurksalat: Pisk sammen ½ ss sukker, 3 ss vann og 2 ss eddik i en bolle. Skyll og kutt agurken i skiver med en ostehøvel eller potetskreller. Skrell og kutt rødløken i tynne strimler. Ha løken og agurken i bollen med syltelaken, og vend godt sammen. Krydre med nykvernet sort pepper og litt salt.    
  4. Pannestekt laks: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken.
  5. Tilbehør: Server lettrømmen til retten (se tips).