Tataki av laks med ris, ponzusaus og agurk- og mangosalat

Tataki av laks med ris, ponzusaus og agurk- og mangosalat

4.25 (91)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Olje
Liste
Liste
Bilder
Basmatiris
1 pakke
Sesamfrø
1 pakke
Koriander
1/2 bunt
Ponzusaus
1 pakke
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Mango
1 stk
Agurk
1/2 stk
Olje
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Grill fisken i 1-2 minutter på hver side i stedet for å steke den!

Tilbered risen som anvist på pakken.
Varm opp en tørr stekepanne til høy varme, og rist sesamfrøene i 1-2 minutter. Legg sesamfrøene til side på en tallerken.
Finhakk korianderen. Bland ponzusausen og korianderen sammen i en skål.
Varm opp en stekepanne med litt olje til høy varme. Stek fisken i ca. 2 minutter på hver side. Fisken skal ha en rå kjerne. Legg fisken over i en skål, og vend inn ponzusausen. La fisken trekke til seg smakene fra ponzusausen i ca. 10 minutter.
Skrell mangoen og fjern stenen. Kutt mangokjøttet og agurken i terninger. Bland agurken, mangoen og sesamfrøene sammen i en serveringsskål.
Ta fisken ut av ponzusausen, og ha resten av ponzusausen i en serveringsskål. Legg fisken på en skjærefjøl, og skjær den i tynne skiver med en skarp kniv. Fordel fiskeskivene utover et stort serveringsfat, og hell over ponzusausen ved servering.
Server tatakien med risen og agurk- og mangosalaten.
God middag!