Pannestekte fiskekaker med småpoteter og ertesmør
Glutenfri

Pannestekte fiskekaker

med småpoteter og ertesmør
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Fiskekaker toppet med et ertesmør stappfullt av smak, er både hverdagskost og hverdagskos.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • soyasaus
Småpoteter
300 g
Gulrøtter
400 g
Fiskekaker
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Gul løk
½ stk
Erter
125 g
Smør
3 ss
(Melk)
Soyasaus
1 ss
(Soya)
Sitron
1 stk
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
608 kcal
Fett:
27 g
Karbohydrater:
61 g
Protein:
29 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne ertesmøret med litt kapers og sitronsaft. Det er også godt med noen dråper eddik over fiskekakene ved servering. Hvis du vil ha en litt friskere rett, kan du lage en råkostsalat av gulrøttene.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. 
 Skyll og kutt potetene i to. Skrell og kutt gulrøttene i grove biter. Fordel potetene og gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 15–18 minutter, til de er gylne og møre.
 Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek fiskekakene i 3 minutter på hver side. 
Skrell og finhakk løken. Smelt 3 ss smør i en liten kjele, og stek det i 4–5 minutter. Bland inn løken, ertene og 1 ss soyasaus. La ertesmøret stå på lav varme frem til servering. 
Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!