Pasta med tomatpesto, torsk, spekeskinke og ost
Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje eller smør
- smør
- solsikke-/sesamolje
Fullkornslinguine
½–1 pakke
Extra virgin olivenolje eller smør
Torskefilet
200 g
Solsikke-/sesamolje
2 ss
Smør
1 ss
Timian
2 stilk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Serranoskinke
½ pakke
Brokkoli
½ stk
Cherrytomater
½ pakke
Tomatpesto
1 pakke
Saften av en halv sitron
Grana Padano
1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For en litt enklere rett, skjær fisken i terninger og stek den sammen med grønnsaker og pesto i en stor stekepanne.
Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 8–10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Del cherrytomater i to og brokkoli i små buketter. Finhakk hvitløk.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek torsken på den mørkteste siden ned på høy varme i 2–3 minutter. Dra pannen til side og tilsett smør, timian, hvitløk, brokkolibuketter og cherrytomater. Ha tomatpesto på fisken og legg over et lokk. Sett pannen tilbake på platen, skru ned til medium varme og la det stå i 5–6 minutter til alt er gjennomvarmt. Smak til med sitron. Riv spekeskinken i strimler og bland den inn i tomatsjyen det siste minuttet, eller server den kald ved siden av.
Server pasta med torsk, grønnsaker, spekeskinke og pesto. Topp med revet grana padano.
God middag!