Grillet laks med agurksalat og rømme

Grillet laks med agurksalat og rømme

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eddik 7 %
  • solsikke-/rapsolje
  • sukker
  • vann
Poteter
400 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Vann
6 ss
Eddik 7 %
2 ss
Sukker
4 ss
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Fiskekrydder
1 pakke
(Sennep)
Sitron
1 stk
Lettrømme
1 pakke
(Melk, Laktose)
Gressløk
½–1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kutt agurken i skiver med en ostehøvel. Bland sammen 0,5 desiliter eddik, 1 desiliter sukker og 1,5 desiliter vann. Hell dette over agurken og rør godt.

Fyr opp grillen og sett over poteter til koking og kok dem møre, i omtrent 25–30 minutter (se tips 1).
Kutt agurken i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel eller mandolin. Kutt reddikene i skiver med en kniv og ha grønnsakene i en bolle.
Bland sammen eddik, sukker og vann. Hell dette over agurk og reddiker. Rør godt og la bollen stå på benken frem til servering.
Del laksen i porsjonsstykker. Pensle laksen med olje og ha på fiskekrydder. Kutt sitronen i tynne skiver.
Legg laksen på grillen med to sitronskiver under hver fiskebit. Dette gir god smak og gjør at fisken ikke setter seg fast på grillen. Grill laksen under lokk i 5–6 minutter på en side. Snu den og grill den lett i 2 minutter til. Steketiden er avhengig av tykkelsen på laksen.
Hakk gressløken og rør den inn i rømmen. Smak til med sitronsaft.
Server grillet laks med agurksalat, poteter og rømmedressing.
Tilbered poteter og agurksalat som anvist over. Stek laksen i stekepanne med olje og smør i 6–8 minutter.
2. Laksen kan bakes i folie på grillen om du foretrekker det.
God middag!