Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Hvetemel
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Salt
Løk
1 stk
Smør
1 ss
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Gulrøtter
½ pakke
Salt
Seifilet
375 g
Salt
Hvetemel
2 ss
Smør
2 ss
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Bechamelsaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du en sitron, press litt av saften over retten ved servering. Du kan droppe å vende fisken i hvetemel hvis du ønsker det.
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Det tar omtrent 20–25 minutter. Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av gulrøtter.
Kutt løk i centimertertykke skiver. Finn frem en stekepanne eller gryte med lokk og ha i smør og olje. Når det freser i pannen, ha i løkskivene og legg på lokket. Stek løken på høy varme i 3–5 minutter, vend om på den 3–4 ganger underveis. Smak til med salt og pepper. Ha løken over på en tallerken.
Skrell gulrøttene, del dem i staver og kok dem møre.
Del fisken i serveringsstykker og krydre stykkene med salt og pepper. Ha hvetemel i en dyp tallerken og vend fiskestykkene i melet.
Varm opp smør i en stekepanne. Når det freser, tilsett olje og la den bli varm. Legg den panerte fisken i stekepannen, skru ned til middels varme og stek fisken gyllen på begge sider. Det tar omtrent 6–8 minutter. Ha løken tilbake i pannen så den blir varm til servering.
Varm forsiktig opp sausen i en kjele.
Server seibiff med kokte poteter, stekt løk, hvit saus og gulrøtter.
God middag!