Kylling med tomatsaus og makaroni

Kylling med tomatsaus og makaroni

3.92 (65)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten

Basisvarer:
  • Evt. sukker
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Kyllinglårklubber
600 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Rødløk
½ stk
Gulrøtter
½ pakke
Rød paprika
1 stk
Basilikum og oregano
1 pose
Moste tomater
1 flaske
Vann
1 dl
Salt
Evt. sukker
¼–½ ts
Blomkål
½ stk
Makaroni
1 pakke
(Gluten)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten kan du også ha i en ildfast form og gratinere med litt ost. Bland gjerne sammen pasta og tomatsaus hvis du vil.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Sett over en kjele med lettsaltet vann til pasta.
Ha kyllingen på et ildfast fat, ha på olje, salt og pepper og bland godt. Sett fatet i ovnen og stek kyllingen i 25–30 minutter. Om du bruker et steketermometer, skal kjernetemperaturen ligge på omtrent 70 grader.
Skrell gulrot og skjær den, løk og paprika i terninger. Del blomkål i små buketter.
Varm opp en bredbunnet kjele, ha i olje og stek gulrot, løk og paprika til løken er blank. Tilsett basilikum og oregano, rør godt rundt, og tilsett moste tomater og vann. Kok opp og la sausen småkoke i 10–15 minutter på lav varme. Smak til med salt, pepper og sukker.
Mens tomatsausen står og småkoker kan du begynne å koke makaroni og grønnsaker. Makaronien skal kokes i omtrent 8 minutter. Bland inn blomkål etter 4 minutter.
Server ovnsbakt kylling med tomatsaus, pasta og blomkål.
God middag!