Svinenakke med bakt tomat og potetbåter

Svinenakke med bakt tomat og potetbåter

4.18 (80)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Dijonsennep eller annen sennep
  • extra virgin olivenolje
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
  • vann
Poteter
500 g
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Salt
1 ts
Solsikke-/rapsolje
2 ss ss
Svineskiver til schnitzel
300 g
Solsikke-/rapsolje
3 ss
Salt
1 ts
Rødløk
¼ stk
Revet mozzarella
1 pakke
(Melk, Laktose)
Vann
2 dl
Soyasaus
1 ss
Dijonsennep eller annen sennep
1 ss
Tomat
1 stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Salt
Rødløk
¼ stk
Pak choy
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Bank kjøttet litt flatt, ha på urter og ost og rull det sammen til en rull. Fest rullen sammen med en tannpirker eller surr den sammen med en tråd. Stek eller grill slik det står i oppskriften.

Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Vask potetene og legg dem hele i en ildfast form. Om de er litt store, del dem i to eller fire. Ha på olje, salt og pepper, og bland godt. Sett formen i ovnen og stek potetene til de er gylne og møre. Det tar 20–25 minutter.
Varm opp en stekepanne med olje og brun kjøttet på begge sider, i omtrent 4–5 minutter totalt. Ha på salt og pepper. Legg kjøttet i en ildfast form. Kutt rødløk i skiver og stek det raskt i pannen. Fordel løkskivene over kjøttet i formen. Dryss over revet ost, sett formen i ovnen og stek til osten har smeltet. Det tar omtrent 10 minutter.
Kok ut stekepannen med vann, soyasaus og sennep. Dette fungerer som sjysaus til retten.
Del tomaten i to og ha den i en ildfast form, gjerne den samme som du har kjøtt i. Drypp over olivenolje og ha på salt og pepper. Bak tomaten i ovnen i 10 minutter.
Kutt rødløk og pak choy i båter. Stek det i den samme pannen som du stekte kjøttet i. Smak til med salt og pepper.
Server svinenakke med bakt tomat, pak choy, løk, ovnsbakte poteter og sjy.
Del potetene og ha de i en aluminiumsform. Legg formen på grillen over direkte varme. Grill potetene til de er møre, og vend om underveis. Brun kjøttet på begge sider på direkte varme. Flytt det over til indirekte varme og ha på ost. La kjøttet kose seg der til det er gjennomstekt og osten er smeltet. Ha olje, salt og pepper på tomatene. Grill tomatene på indirekte varme til de er møre. Ha grønnsakene i samme form som potetene når potetene begynner å bli ferdige.
God middag!