Kylling- og potetgryte med tzatziki og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
- vann
Poteter
200 g
Hønsebuljong
1 pakke
Kyllinglårfilet
180 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rødløk
¼ stk
Vann
3 dl
Tyrkisk krydder
1 pakke
Tomat
½ stk
Spinat
½ pakke
Salt
Tobladssalat
½ pakke
Tomat
½ stk
Rødløk
¼ stk
Tzatziki
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
smak gjerne denne gryten til med litt chilipulver eller paprikapulver.
Skrell og del poteter i terninger og løk i skiver. Halvparten av løken skal i gryta, resten i salaten. Skjær kyllingen i strimler. La fettet sitte på, det er der smaken sitter.
Varm opp en bredbunnet kjele og ha i olje. Tilsett poteter, løk og kylling, og stek i 4-5 minutter til det får litt stekeoverflate. Tilsett tyrkisk krydder og bland det godt inn. Tilsett vann og buljong og kok opp. La det koke i 9-10 minutter til kyllingen er gjennomkokt og potetene er møre.
Mens gryta koker, del tomatterninger i terninger. Halvparten skal i gryta, resten i salaten. Skyll og tørk spinaten.
Bland inn tomatterninger i gryta og la det koke et par minutter til før du rører inn spinat. Smak til med salt og pepper. Pass på at gryta ikke blir for salt, den er allerede salt fra buljongen.
Bland sammen salat, tomat og rødløk. Ha gjerne litt olivenolje og grovkvernet pepper på før servering.
Server kyllinggryte med salat og tzatziki.
God middag!