Kylling satay med ananassalat

Kylling satay med ananassalat

4.19 (171)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Peanøtter

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • grillspyd (kan sløyfes)
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • soyasaus
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Jasminris
1 pakke
Hjertesalat
1 pakke
Ananas
½ stk
Lime
½ stk
Koriander
1 bunt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Salt
Sesamfrø
½–1 pakke
(Sesamfrø)
Kyllingfilet
350 g
Grillspyd (kan sløyfes)
4-6 stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Sataysaus
1 glass
(Peanøtter)
Vann
½ dl
Soyasaus
1 ss
Lime
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Her kan både hjertesalat og ananas grilles om du heller ønsker det. Del hjertesalaten i to, pensle den med olje og grill den i 3–4 minutter. Ha på smør, salt, pepper og sesamfrø. Grill ananasen i hele skiver til de er gylne.

Fyr opp grillen. Kok ris etter anvisning på pakken. Om risen er ferdig før resten av maten, er det bare å sette den til side med lokk.
Kutt hjertesalat i strimler. Skjær av skallet på ananasen og kutt den i terninger. Finhakk koriander. Bland sammen salat, ananas og koriander. Ha over limesaft og olivenolje. Smak til med salt og pepper, og dryss over sesamfrø til slutt (se tips).
Kutt kyllingen i biter og tre den på grillspyd. Ha olje på spydene og krydre dem med salt og pepper. Bruk gjerne litt chiliflakes om du ønsker ekstra sting. Legg spydene på grillen og grill dem til kyllingen er gyllen og gjennomstekt. Det tar omtrent 10 minutter. Bruk halvparten av sataysausen til å pensle på spydene underveis.
Ha resten av sataysausen i en liten kjele. Kok forsiktig opp og juster tykkelsen med litt vann. Smak til med soyasaus og lime.
Server kyllingspyd med sataysaus, ris og ananassalat.
Brun kyllingen i en stekepanne og stek den ferdig i ovnen ved 200 grader i omtrent 10 minutter. Ha på sataysausen mot slutten av steketiden.
God middag!