Kylling på pinne med helstekte poteter og grillet brokkoli

Kylling på pinne med helstekte poteter og grillet brokkoli

Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Grillspyd (kan sløyfes)
  • pepper
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
300 g
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Oregano
½ pakke
Kyllingfilet
350 g
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Grillspyd (kan sløyfes)
4-6 stk
Brokkoli
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Salt
Pepper
Granateple
1 stk
Yoghurt naturell
½ pakke
(Melk, Laktose)
Sweet chili-saus
1 beger
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Finn frem et skjærebrett, en kniv, en skje og en bolle. Ta på et forkle før du starter. Granateplet inneholder mye farge som lett kan sette seg fast på klærne om du søler. Kutt av topp og bunn på granateplet, og del det i to og hold det over en skål med frøene ned. Slå forsiktig på skallet med en skje - de røde perlene vil dette ut og ned i skålen. Nam, ta en smak da vel!

Fyr opp grillen og varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Skyll potetene, om de er store kan du dele dem i to eller fire for å korte ned steketiden. Ha potetene i en ildfast form og vend dem olje, basilikum og oregano. Stek potetene til de er møre, dette tar 20–25 minutter.
Del kyllingen i biter og tre bitene på grillspyd. Gni kyllingen med olje og sitruskrydder. Kutt brokkolien i skiver, skrell stilken og kutt den i fire. Del hvitløken i to.
Ta på et forkle. Granateplet inneholder mye farge som lett setter seg på klærne. Kutt av topp og bunn på granateplet og del det i to. Hold frukten med snittflaten over en skål og slå den lett med en skje. De røde kjernene vil dette ut. (Blir det mye granateple igjen, sett det kaldt og spis det som snacks). For å slippe at det spruter, kan du gjøre dette inni en brødpose.
Bland sammen yoghurt og sweet chilisaus.
Legg kyllingspydene på grillen og grill dem til de er gylne og gjennomstekt, dette tar omtrent 10 minutter. Vend brokkolien i olje og grill den i 3–4 minutter på hver side. Gni hvitløken på brokkolien og krydre med salt og pepper om ønskelig.
Legg ferdiggrillet brokkoli på en tallerken, dryss over granateplekjerner og litt olivenolje. Serveres med kylling på pinne, helstekte poteter og yoghurtdressing.
Granateple er en frukt som dyrkes i landene rundt Middelhavet, Afrika og Sør-Amerika, og den vokser på trær. Frukten er hard, har en rustrød farge og skal visst nok inneholde seks rom. Rommene er fylt med røde små kjerner som nesten ser ut som perler. Det er disse perlene vi spiser. Ta en smak! Hva smaker det? Granateple inneholder noe som heter antioksidanter, disse hjelper kroppen din å jage bort bakterier som den ikke trenger.
God middag!