Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Gluten·
- Soya
Basisvarer:
- Solsikke-/rapsolje
- vann
Jasminris
1 pakke
Vann
Strimlet storfekjøtt
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
3-4 ss
Sjampinjong
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Rød paprika
1 stk
Grønne bønner
1 pakke
Hoisinsaus
1 pakke
Vann
1 dl
Lime
1 stk
Rød chili
½–1 stk
Sesamfrø
½–1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ha kjøttet i en bolle. Tilsett 1-2 dl soyasaus, så det dekker kjøttet. Rør inn 1 ss bakepulver. La kjøttet ligge i blandingen i 5 minutter, ta det ut og la det renne av seg. Dette gjør at kjøttet blir ekstra mørt når du steker det.
Kok risen som anvist på pakken. (se tips)
Hakk hvitløken, del soppen i to eller fire, avhengig av størrelse. De minste kan du beholde hele. Kutt paprika i store terninger og kutt endene av de grønne bønnene og del dem i to. Kutt chili i tynne skiver.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kjøttet til det er gyllent og ta det deretter ut av stekepannen.
Varm opp pannen på nytt og tilsett mer olje om nødvendig. Stek soppen i 4-5 minutter. Ha i hakket hvitløk, paprika og grønne bønner, la det steke i 2-3 minutter.
Ha kjøttet tilbake i stekepannen sammen med grønnsakene. Tilsett hoisinsaus og vann, la det koke opp og smak til med saften fra en lime. Dryss over sesamfrø før servering og ha chili på din egen porsjon.
Server biff hoisin med jasminris.
God middag!