Bakt steinbit med sommerkål, poteter og hollandaise

Bakt steinbit med sommerkål, poteter og hollandaise

Ny oppskrift
Under 20 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
Poteter
500 g
Steinbitfilet
400 g
(Fisk)
Smør
1 ss
Salt
Spisskål
1 stk
Smør
1 ss
Salt
Hollandaisesaus
1 beger
Sitron
1 stk
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan gjerne grille fisken! Ha fisk, smør, salt og pepper i aluminiumsfolie. Pakk folien sammen og grill den i omtrent 10 minutter.

Sett ovnen på 160 grader varmluft.
Kok opp to kjeler med lettsaltet vann, en til poteter og en til kål. Kok potetene til de er møre. Det tar omtrent 15–20 minutter.
Legg fisken i en ildfast form og ha på smør. Krydre den med salt og pepper.
Sett formen i ovnen og stek fisken til den flaker seg. Det tar omtrent 10 minutter, avhengig av effekten på ovnen og tykkelsen på stykkene.
Del spisskålen i båter. Behold stilken på slik at den fortsatt henger litt sammen. Kok kålen i 3–5 minutter. Sil av vannet og ha på smør. Smak til med salt og pepper.
Varm hollandaisesausen forsiktig opp i en liten kjele. Smak eventuelt til med litt sitron, eller kutt sitronen i båter og server den ved siden av.
Server bakt steinbit med sommerkål, poteter og hollandaise.
God middag!