Marinert svinefilet med satay, couscous og grønnsaker
Ny oppskrift
Under 20 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Kyllingbuljong/vann
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
Couscous
150 g
Kyllingbuljong/vann
2 dl
Smør
1 ss
Salt
Svineskiver
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Revet ingefær
2 ss
Sataysaus
1 glass
Lime
1 stk
Soyasaus
1 ss
Salt
Babykålblanding
200 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For mer spenstighet i kålblandingen, kan du tilsette litt hvitløk, revet ingefær, soyasaus og sweet chili sauce.
Kok opp vann eller kyllingbuljong med smør, ha i couscous og skru av varmen. Rør det sammen, legg på lokk og la det svelle i omtrent 6 minutter. Rør couscousen luftig med en gaffel eller visp før servering. Smak eventuelt til med litt salt.
Varm opp en stekepanne med olje. Legg i svineskivene, skru ned platen til middels temperatur og la svineskivene lunes i omtrent 1½ minutt på hver side. Løft dem ut og legg dem over på et fat.
Samtidig som kjøttet steker, riv ingefær. Når kjøttet er ferdigstekt og løftet ut, tilsett ingefær og sataysaus i pannen. Kok opp sausen samtidig som du rører slik at den blir jevn og fin. Tilsett lime og soya, og smak eventuelt til med litt salt og pepper. Legg svineskivene tilbake i pannen og sett pannen til side.
Varm opp en wokpanne eller stor stekepanne, ha i olje og wok kålblandingen i 2–3 minutter på høy varme. Smak til med salt og pepper.
Varm opp igjen kjøttet og sausen, pass på å snu på svineskivene underveis.
Server svineskiver med couscous, sataysaus og kål.
God middag!