Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Hvitløk
- kylling-/grønnsaksbuljong
- salt
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Kyllingoverlår med skinn og ben
550 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Sjalottløk
1 stk
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
Kylling-/grønnsaksbuljong
1,5 dl
Salt
Blomkål
½–1 stk
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Spe med varm buljong når du lager sausen, da løser ostemassen seg lettere opp.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av blomkål.
Skjær poteter i båter og legg dem i en ildfast form. Bland inn olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 20 minutter.
Skjær snitt i skinnet på kyllingen. Stek kyllingen på skinnsiden i en middels varm panne med olje i 3–4 minutter. Stek den så lett på kjøttsiden i 2–3 minutter. Legg kyllingen over på et oljet stekebrett med skinnsiden opp. Sett brettet i ovnen og stek i 7–10 minutter. Om du bruker et steketermometer, skal kjernetemperaturen ligge på 70 grader.
Mens kyllingen er i ovnen, lager du sausen. Kutt sjalottløk i tynne skiver og grovhakk hvitløk. Finn frem en liten kjele og fres løk og hvitløk i litt olje til løken er myk og blank. Ha i kremost, spe med buljong og kok forsiktig opp. Rør av og til. Trekk kjelen til side og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Varm opp sausen igjen rett før servering.
Del blomkål i små buketter. Kok blomkålbukettene i 4–5 minutter.
Server kylling med ostekremsaus, båtpoteter og blomkål.
God middag!