Kylling med ostekremsaus og båtpoteter

Kylling med ostekremsaus og båtpoteter

4.19 (125)
Under 30 min
5 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Hvitløk
    • kylling-/grønnsaksbuljong
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Poteter
    500 g
    Solsikke-/rapsolje
    1 ss
    Salt
    Kyllingoverlår med skinn og ben
    550 g
    Salt
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Sjalottløk
    1 stk
    Hvitløk
    1 fedd
    Solsikke-/rapsolje
    Kylling-/grønnsaksbuljong
    1,5 dl
    Salt
    Blomkål
    ½–1 stk
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Spe med varm buljong når du lager sausen, da løser ostemassen seg lettere opp.

    Varm opp ovnen til 210 grader varmluft. Sett over en kjele med lettsaltet vann til koking av blomkål.
    Skjær poteter i båter og legg dem i en ildfast form. Bland inn olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 20 minutter.
    Skjær snitt i skinnet på kyllingen. Stek kyllingen på skinnsiden i en middels varm panne med olje i 3–4 minutter. Stek den så lett på kjøttsiden i 2–3 minutter. Legg kyllingen over på et oljet stekebrett med skinnsiden opp. Sett brettet i ovnen og stek i 7–10 minutter. Om du bruker et steketermometer, skal kjernetemperaturen ligge på 70 grader.
    Mens kyllingen er i ovnen, lager du sausen. Kutt sjalottløk i tynne skiver og grovhakk hvitløk. Finn frem en liten kjele og fres løk og hvitløk i litt olje til løken er myk og blank. Ha i kremost, spe med buljong og kok forsiktig opp. Rør av og til. Trekk kjelen til side og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Varm opp sausen igjen rett før servering.
    Del blomkål i små buketter. Kok blomkålbukettene i 4–5 minutter.
    Server kylling med ostekremsaus, båtpoteter og blomkål.
    God middag!