Dampet laks med poteter, hollandaise og agurksalat
Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Fisk
Basisvarer:
- Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
- vann
Poteter
200 g
Litt salt
Dill
½ pakke
Grønne bønner
½ pakke
Smør
1 g
Vann
1 dl
Salt
Eplesider-, rødvins- eller hvitvinseddik
2 ss
Agurk
½ stk
Laksefilet
180 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Hollandéssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt sitron, passer det godt til denne retten.
Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 25–30 minutter. Skjær endene av aspargesbønnene og del hver bønne i to. Kok dem med potetene de siste 2–3 minuttene. Hell av vannet. Finhakk dill og bland den med poteter og bønner rett før servering. Ha også på litt smør.
Kok opp vann, salt, pepper og eddik. Skjær agurk i tynne skiver, bruk gjerne en ostehøvel til dette. Bland agurken inn i eddikvannet og la det stå kaldt frem til servering.
Ha laks i en oljet ildfast form og ha på salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek laksen i 8–10 minutter. Steketiden er avhengig av tykkelsen på fisken. Den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Varm forsiktig opp hollandaisesausen i en liten kjele.
Hell av eddikvannet fra agurkene. Server ovnsbakt laks med dillpoteter, aspargesbønner og hollandaisesaus.
God middag!