Kremet pasta med bacon og brokkoli

Kremet pasta med bacon og brokkoli

4.3 (172)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten

Basisvarer:
  • Extra virgin olivenolje
  • grovkvernet sort pepper
  • hvitløk
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Pasta farfalle
150-200 g
(Gluten)
Salt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Vann
2 dl
Grønnsaksbuljong
½ pakke
Rødløk
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Baconterninger
200 g
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Salt
Brokkoli
½ stk
Salt
Grovkvernet sort pepper
Blomkål
½ stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Kok gjerne brokkolien sammen med pastaen de siste 3–4 minuttene av pastaens koketid.

Sett over en stor kjele med lettsaltet vann til koking av pasta. Kok også opp en kjele med lettsaltet vann til brokkoli og blomkåll.
Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 12–13 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje. Kutt blomkål og brokkoli i buketter, skrell brokkolistilken og kutt den i staver. Kok brokkoli og blomkål i pastavannet de siste 3–4 minuttene av koketiden.
Kok opp vann og bland inn buljong. Finhakk løk og hvitløk. Varm opp en stekepanne, ha i olje og stek til bacon blir sprødt, tilsett løken og hvitløken på middels varme til det er blankt. Tilsett rømme og ønsket mengde ferdigblandet buljong. La det hele koke i 5–10 minutter. Smak til med salt og pepper.
Server kremet pasta med bacon, blomkål og brokkoli.
God middag!