Lyr med stekte grønnsaker, krydrede potetbåter og maispuré
Ny oppskrift
Under 45 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Fisk
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- smør
Poteter
400 g
Potetkrydder
1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Hønsebuljong
1/2 pakke
Lyrfilet
375 g
Vårløk
1 pakke
Rødløk
1 stk
Hjertesalat
1 pakke
Olje
Salt
Pepper
Smør
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Mariner fisken i en blanding av ingefær, hvitløk, chili, soyasaus, limesaft og honning.
Sett stekeovnen på 220 grader.
Kutt potetene i små båter, og ha potetbåtene i en ildfast form eller på et stekebrett. Vend inn potetkrydderet og litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 20-25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Sil væsken av maiskornene, og skrell og finhakk banansjalottløken. Varm opp en kjele med litt olje til middels høy varme. Stek banansjalottløken i 2-3 minutter, til den er blank. Tilsett maisen, 1 ts smør, hønsebuljongen og 1/2 dl vann, og la det småkoke i et par minutter. Kjør blandingen glatt til en puré med en stavmikser eller i en blender. Smak til med salt og pepper.
Fordel fisken i en ildfast form, og krydre den med salt og pepper. Stek formen i ovnen ved siden av potetene i 8-13 minutter, eller til fisken er gjennomstekt.
Kutt vårløken og rødløken i tynne strimler. Kutt hjertesalaten i fire på langs. Varm opp en stekepanne med litt olje til middels høy varme. Stek grønnsakene i 3-4 minutter, til de har fått litt farge. Smak til med salt og pepper.
380 kcal. Protein: 38 g. Karbohydrater: 44 g. Fett: 4 g. *Hvorav mettet fett: 2 g.
God middag!