Meksikanske fiskepinner med ovnsbakte poteter

Meksikanske fiskepinner med ovnsbakte poteter

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Meksikanske fiskepinner
400 g
(Fisk, Hvete)
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Gulrøtter
1 pakke
Vann
1–2 dl
Grønne erter
125 g
Smør
1–2 ss
Seterrømme
1 pakke
(Laktose)
Tzatzikikrydder
1 pakke
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Denne retten fungerer helt supert om man vil ha kokte poteter i stedet for bakte. Smelt gjerne litt smør og ha det over retten ved servering. Du kan rive gulroten fremfor å koke den hvis dere liker råkostsalat bedre. Da er et revet eple veldig godt å blande i også.

Varm opp ovnen til 210 grader varmluft.
Vask potetene, kutt dem i båter og ha dem over i en ildfast form. Bland inn olje, salt og pepper. Sett formen i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for å få en jevnere steking.
Bland rømme og tzatikikrydder, smak gjerne til med salt og pepper. La stå kaldt frem til servering.
Smør et stekebrett med olje. Legg fiskestykkene på brettet og sett brettet i ovnen. Stek fiskestykkene i 12–15 minutter, til de er gjennomvarme og sprø.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til grønnsaker. Grønnsakene skal i vannet rett før servering. Skrell gulrøttene og del dem i terninger. Kok gulrotterningene i 3–4 minutter. Ha i erter, og kok videre i omtrent 1 minutt. Hell av vannet og tilsett smør.
Server meksikanske fiskepinner med smørdampede grønnsaker, dressing og poteter.
God middag!