Aspargessuppe med egg, bacon og rundstykker
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- solsikke-/rapsolje
Banansjalottløk
1 stk
Asparges
1 bunt
Helmelk
5 dl
Hønsebuljong
1 pakke
Salt
Egg
1 pakke
Baconterninger
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Steinovnsbakte rundstykker
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Smak til suppen med litt sitronsaft rett før servering.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann til egg.
Finhakk løken. Knekk av de nederste 2-3 cm av aspargesene(skal ikke brukes). Skrell nederste 2/3 av aspargesen. Kutt av toppene og ha for seg, de skal stekes med bacon. Kutt resten i grove biter. Varm opp en stor bredbunnet kjele og stek aspargesbitene uten aspargestoppene i litt olje sammen med løken i ca 2-3 minutter. Ha på melken og hønsebuljongen, kok opp og la det småkoke i ca 8-10 minutter.
Kok eggene i en kjele med vann i ca 9-10 minutter. Når eggene er ferdig kokt, skyll de i kaldt vann. Skrell og kutt eggene i båter for servering.
Stek rundstykkene i ovnen i ca 7-8 minutter. Varm opp en stekepanne til høy varme. Stek baconterningene i ca 3-4 minutter, eller til det er sprøtt. Stek aspargestoppene sammen med baconet i ca 1-2 minutter.
Bruk en stavmikser eller blender til å kjøre suppen glatt. Smak til med salt og pepper.
Server aspargessuppe med bacon og kokt egg.
God middag!