Grillet svinenakke med fullkornsris, grønnsaker og kryddersmør

Grillet svinenakke med fullkornsris, grønnsaker og kryddersmør

4.13 (137)
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Litt salt
  • salt
  • solsikke-/rapsolje
Fullkornsris
1 pakke
Litt salt
Svinenakke i skiver
400 g
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Salt
Kryddersmør
½ pakke
(Melk, Laktose)
Solsikke-/rapsolje
2–3 ss
Finsnittet hodekål
150 g
Gulrøtter
½ pakke
Blomkål
½ stk
Brokkoli
½ stk
Kryddersmør
½ pakke
(Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Pakk gjerne inn svinenakken i aluminiumfolie etter den har vært på grillen. Da blir den ekstra mør!

Fyr opp grillen. Kok risen som anvist på pakken.
Skrell gulrøtter og del de i staver. Kutt brokkoli i buketter, skrell og del stilken i tynne staver. Pakk grønnsakene, kålstrimlene, halvparten av kryddersmøret, salt, pepper og olje i en sølvfoliepakke og legg pakken på grillen over indirekte varme. La den kose seg på grillen i omtrent 15 minutter.
Pensle svinekjøttet med olje og krydre med salt og pepper. Legg kjøttet på grillen og stek svinenakkeskivene i 3–4 minutter på hver side over direkte varme. Deretter har du kjøttet over på indirekte varme og steker til det er gjennomstekt. Det tar omtrent 15 minutter. Snu kjøttet underveis.
Legg svinekjøttet på en tallerken og fordel den andre halvparten av kryddersmøret på kjøttet.
Server grillet svinenakke med ris og grønnsaker.
Om været ikke er i grillvennlig, sett på en stekepanne med olje. Krydre svinenakkeskivene med salt og pepper og stek de på høy varme i et par minutter på hver side. La kjøtt og grønnsaker stå i ovnen i omtrent 20 minutter på 210 grader varmluft. Bland inn hodekål de siste fem minuttene.
God middag!