Ovnsbakt kyllingbryst med vårløk, tomat og tagliatelle

Ovnsbakt kyllingbryst med vårløk, tomat og tagliatelle

Ny oppskrift
Under 40 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose

Basisvarer:
  • Dijonsennep
  • extra virgin olivenolje eller smør
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
  • sweet chili-saus
Middagsyoghurt
½ pakke
(Laktose)
Dijonsennep
2 ts
Kyllingfilet
400 g
Ginger spice-kryddermiks
½ pose
Salt
Smør
Solsikke-/rapsolje
Tagliatelle
250 g
Extra virgin olivenolje eller smør
2 ss
Vårløk
½ pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Smør
1 ss
Cherrytomater
1 pakke
Salt
Middagsyoghurt
½ pakke
(Laktose)
Sweet chili-saus
1–2 ss
Salt
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du mer smak i kyllingen kan du bruke hele posen med ginger spice-krydder. Har du ikke sweet chili saus, kan du bruke en annen chilisaus eller bare smake til yoghurten med salt, pepper og eventuelt litt ferske urter.

Sett ovnen på 210 grader og sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta.
Bland yoghurt og sennep i en bolle, ha i kyllingen og dekk den godt. Bland sammen ginger chicken-krydder, salt og pepper. Vend kyllingen i krydderblandingen.
Varm opp en stekepanne til middels varme. Brun kyllingfiletene på skinnsiden i en blanding av olje og smør til de er gylne og lett sprø. Sett i et steketermometer der kyllingen er på sitt tykkeste og stek videre i ovnen til den har en kjernetemperatur på 65 grader. Det tar omtrent 20 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbrystene og hvor godt de er brunet. La kyllingen hvile i 5–10 minutter før du skjærer den opp i fine skiver. Da vil temperaturen ligge rundt 68–70 grader, som er fint for kyllingbryst.
Kok pastaen al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 9–10 minutter. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Skyll vårløken og skjær den i skiver. Stek den lett i en stekepanne med olje og smør i 2 minutter. Tilsett cherrytomater og stek videre til tomatene er varme. Smak til med salt og pepper.
Bland resten av yoghurten med chilisaus, salt og pepper.
Server kyllingbryst på en seng av pasta og grønnsaker. Ha dressingen i en skål ved siden av.
God middag!