Greske kjøttboller i pitabrød med tzatziki og tomatsalat
Ny oppskrift
Under 15 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Hvete·
- Rug·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- salt
- solsikke-/rapsolje
Kjøttboller
1 pakke
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Oregano
1 pakke
Tobladssalat
1 pakke
Tomat
2 stk
Rødløk
½ stk
Oliven
1 pakke
Kruspersille
1 bunt
Extra virgin olivenolje
2 ss
Salt
Pitabrød
1 pakke
Tzatziki
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pitabrødene kan varmes forsiktig i brødrister. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen. Skyll rødløken i kaldt vann, da får den en litt mildere smak. Litt sitronsaft, eddik eller balsamico er også godt på salaten.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Sett klar en stekepanne til kjøttboller. Finn frem alle ingrediensene, et stort fat til salat, kniv og skjærefjøl.
Stek kjøttbollene i olje i 8–10 minutter, eller til de er gjennomvarme. Krydre med urtekrydder før servering. Om du vil at retten skal gå enda litt raskere, del kjøttbollene i to før du steker dem.
Legg salatbladene på det store fatet. Kutt tomat i skiver og rødløk i tynne strimler. Grovhakk persille. Fordel grønnsaker, oliven og persille over salaten. Drypp til slutt over olivenolje og krydre med salt og pepper.
Stek pitabrødene i ovnen i 3–5 minutter, eller til de er lett gylne.
Server greske kjøttboller i varme pitabrød med tomatsalat og tzatziki.
God middag!