Stekt brosme med sprøstekt bacon, kålrotpuré og løk- og balsamicosjy
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Soya
Basisvarer:
- Balsamicoeddik
- kyllingkraft-/buljong
- salt
- smør
- smør eller solsikke-/rapsolje
- solsikke-/rapsolje
- soyasaus
- vann
Poteter
500 g
Salt
Sjalottløk
½ stk
Kålrot
½ stk
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Vann
Rømmemiks
1 pakke
Smør
Salt
Brosmefilet
400 g
Salt
Smør eller solsikke-/rapsolje
Sjalottløk
½ stk
Vårløk
½ pakke
Baconterninger
150 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Balsamicoeddik
2 ss
Soyasaus
2 ss
Kyllingkraft-/buljong
1 dl
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ønsker du en enklere fremgangsmåte, kan du fint bare bake fisken i ovnen. Tørk fisken og krydre den med salt og pepper. Legg den på et smurt ildfast fat og stek den i 10–15 minutter ved 210 grader.
Sett ovnen på 100 grader.
Sett over poteter i en kjele med lettsaltet vann. Kok opp og la potetene småkoke i omtrent 20 minutter.
Kutt sjalottløk og kålrot i terninger. Fres sjalottløken i olje i en vid kjele. Når den er blank, ha i kålrotterningene. Bruk en så vid kjele at kålroten får plass i ett lag i bunnen av kjelen.
Hell på vann til det så vidt dekker. Kok opp og la det koke til vannet er fordampet og kålroten er mør. La kålroten dampe seg litt tørr og kjør den sammen med en stavmikser sammen med rømmemiks og eventuelt litt smør. Smak til med salt og pepper.
Krydre fisken med salt og pepper. Stek den i en stekepanne med olje eller smør ved middels+ varme på begge sider til den er gjennomstekt. Det tar omtrent 8–10 minutter totalt, avhengig av tykkelsen på filetene. Legg fisken over på et fat og hold den lun i ovnen mens du lager sjy.
Finhakk sjalottløk og vårløk. I samme stekepanne som du stekte fisken i, stek baconet sprøtt. Tilsett sjalottløk og vårløk mot slutten av stekingen. Hell over eddik og la den koke inn før du tilsetter soyasaus og kraft. Kok opp og smak til.
God middag!