Cheeseburgere med stekt løk, ovnsbakte poteter og aioli
4.1 (116)
Under 20 min
8 Ingredienser
En god og saftig hamburger blir bare bedre med smeltet ost. Med bakte poteter og digg dipp passer dette både til hverdag og fest.
En god og saftig hamburger blir bare bedre med smeltet ost. Med bakte poteter og digg dipp passer dette både til hverdag og fest.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Småpoteter
300 g
Gul løk
1 stk
Homestyleburgere
300 g
Skivet Norvegia
1 pakke
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Brioche hamburgerbrød
1 pakke
Aioli
½ pakke
Næringsberegning (per porsjon)
- Energi:
- 864 kcal
- Fett:
- 50 g
- Karbohydrater:
- 63 g
- Protein:
- 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også kutte potetene i båter for en litt raskere tilberedning i ovnen.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Fordel småpotetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte (se tips).
Skrell og kutt løken i skiver. Krydre hamburgerne med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne i 3–4 minutter på hver side. Legg hamburgerne på brettet sammen med potetene når det gjenstår 1–2 minutter av potetenes steketid, og topp hver av hamburgerne med osten. Stek løken i fettet fra hamburgeren i 2–3 minutter, til den er myk.
Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og tørk dem lett. Skyll og kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på et fat, eller i hver sin serveringsskål.
Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
Fyll burgerbrødene med burgerne, løken, salaten, tomatskivene og aiolien, og server de ovnsbakte potetene til.
God middag!