Cheeseburgere med stekt løk, ovnsbakte poteter og aioli

Cheeseburgere med stekt løk, ovnsbakte poteter og aioli

4.1 (116)
Under 20 min
8 Ingredienser
En god og saftig hamburger blir bare bedre med smeltet ost. Med bakte poteter og digg dipp passer dette både til hverdag og fest.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
Småpoteter
300 g
Gul løk
1 stk
Homestyleburgere
300 g
Skivet Norvegia
1 pakke
(Melk)
Hjertesalat
1 stk
Tomat
1 stk
Brioche hamburgerbrød
1 pakke
(Egg, Hvete, Melk, Laktose)
Aioli
½ pakke
(Sulfitt, Egg, Sennep)
Næringsberegning (per porsjon)
Energi:
864 kcal
Fett:
50 g
Karbohydrater:
63 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også kutte potetene i båter for en litt raskere tilberedning i ovnen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Fordel småpotetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek potetene i ovnen i 18–20 minutter, eller til de er gjennomstekte (se tips).
 Skrell og kutt løken i skiver. Krydre hamburgerne med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hamburgerne i 3–4 minutter på hver side. Legg hamburgerne på brettet sammen med potetene når det gjenstår 1–2 minutter av potetenes steketid, og topp hver av hamburgerne med osten. Stek løken i fettet fra hamburgeren i 2–3 minutter, til den er myk.
 Kutt enden av hjertesalaten, skyll bladene i kaldt vann, og tørk dem lett. Skyll og kutt tomaten i skiver. Legg grønnsakene på et fat, eller i hver sin serveringsskål. 
 Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
 Fyll burgerbrødene med burgerne, løken, salaten, tomatskivene og aiolien, og server de ovnsbakte potetene til.
God middag!