Sommerens fiskesuppe med laks, reker og gressløk
4.31 (108)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Skalldyr·
- Fisk
Basisvarer:
- Evt. grovt brød
- salt
Fiskesuppebase
700 g
Laksefilet
180 g
Gulrot
½ stk
Fennikel
1 stk
Vårløk
½ pakke
Salt
Gressløk
½ pakke
Reker
1 pakke
Evt. grovt brød
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For variasjon kan du også tilsette litt karri og/eller fennikelfrø i suppen. Da freser du bare 1 ss krydder i litt olje i 30 sekunder på middels temperatur før du tilsetter suppebasen.
Ha suppebasen over i en kjele og varm forsiktig opp. Rør av og til (se tips).
Skyll fisken, tørk den med papir og del den i terninger. Skrell gulrot, og skyll vårløk og fennikel. Kutt grønnsakene i strimler eller riv dem på et rivjern.
Tilsett laks og grønnsaker i suppen, og la det hele småkoke videre i 5–6 minutter til alt er gjennomvarmt og grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper (se tips).
Server fiskesuppe med hakket gressløk og reker over, og gjerne med grovt brød ved siden av.
400 g
Energiinnhold: ca 430 kcal
For deg som registrerer i Roede-klubben.no: Registrer middagen i porsjoner.
1) Søk etter oppskrift
2) Legg inn antall porsjoner (ikke legg inn mengde i gram)
God middag!