Kebab med couscoussalat og yoghurtdip

Kebab med couscoussalat og yoghurtdip

Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basisvarer:
    • Buljong
    • pepper
    • salt
    • solsikke-/rapsolje
    Kebabkryddermiks
    2 pose
    Salt
    1 ts
    Pepper
    ½ ts
    Rødløk
    ½ stk
    Hvitløk
    1 fedd
    Solsikke-/rapsolje
    2 ss
    Fullkornscouscous
    160 g
    Buljong
    2 dl
    Sitron
    ½ stk
    Salt
    Rød paprika
    1 stk
    Grønn paprika
    1 stk
    Hvitløk
    1 fedd
    Salt
    Middagsyoghurt
    1 pakke
    Bladpersille
    ½ pakke
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Kebabene kan også stekes i ovn. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Legg kebabene på et stekebrett med bakepapir, og stek i omtrent 10-12 minutter. Du kan gjerne lage mer yoghurtdip, den kan brukes i wraps eller til salat en annen dag.

    Bland sammen karbonadedeig, kebabkrydder, salt og pepper i en bolle. Hakk rødløk og hvitløk, og bland det inn sammen med kjøttet. Del deigen i omtrent 8 emner. Form dem til tykke pølser og tre dem på hver sitt grillspyd.
    Kok opp buljong, ha i couscous og trekk kjelen av platen. La couscousen stå og svelle i 10 minutter, og rør om noen ganger underveis.
    Stek kebabspydene i en stekepanne med litt olje til de er gjennomstekte. Det tar omtrent 6–8 minutter.
    Press sitronsaft over couscousen, og smak til med salt og pepper. Rens paprikaene og skjær dem i tykke strimler. Varm litt olje i en stekepanne og stek paprikastrimlene i noen minutter til de er gylne. Vend dem inn i couscousen.
    Finhakk hvitløk og persille, og bland det sammen med yoghurt, salt og pepper.
    Server kebabspyd med couscoussalat og yoghurtdip.
    God middag!