Kebab med couscoussalat og yoghurtdip
Ny oppskrift
Under 25 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basisvarer:
- Buljong
- pepper
- salt
- solsikke-/rapsolje
Kebabkryddermiks
2 pose
Salt
1 ts
Pepper
½ ts
Rødløk
½ stk
Hvitløk
1 fedd
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Fullkornscouscous
160 g
Buljong
2 dl
Sitron
½ stk
Salt
Rød paprika
1 stk
Grønn paprika
1 stk
Hvitløk
1 fedd
Salt
Middagsyoghurt
1 pakke
Bladpersille
½ pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kebabene kan også stekes i ovn. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. Legg kebabene på et stekebrett med bakepapir, og stek i omtrent 10-12 minutter. Du kan gjerne lage mer yoghurtdip, den kan brukes i wraps eller til salat en annen dag.
Bland sammen karbonadedeig, kebabkrydder, salt og pepper i en bolle. Hakk rødløk og hvitløk, og bland det inn sammen med kjøttet. Del deigen i omtrent 8 emner. Form dem til tykke pølser og tre dem på hver sitt grillspyd.
Kok opp buljong, ha i couscous og trekk kjelen av platen. La couscousen stå og svelle i 10 minutter, og rør om noen ganger underveis.
Stek kebabspydene i en stekepanne med litt olje til de er gjennomstekte. Det tar omtrent 6–8 minutter.
Press sitronsaft over couscousen, og smak til med salt og pepper. Rens paprikaene og skjær dem i tykke strimler. Varm litt olje i en stekepanne og stek paprikastrimlene i noen minutter til de er gylne. Vend dem inn i couscousen.
Finhakk hvitløk og persille, og bland det sammen med yoghurt, salt og pepper.
Server kebabspyd med couscoussalat og yoghurtdip.
God middag!