Bakte kyllinglår med grønnsaker og bearnéssaus

Bakte kyllinglår med grønnsaker og bearnéssaus

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Bygg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Paprikapulver
  • salt
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Liste
Liste
Bilder
Kyllinglår
520 g
Solsikke-/rapsolje
2-3 ss
Salt
Paprikapulver
2 ts
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Tyrkisk krydder
1 pakke
Kinesisk hvitløk
½–1 stk
Gulrøtter
1 pakke
Knutekål
1 stk
Salt
Solsikke-/rapsolje
1-2 ss
Smør
1 ss
Bearnéssaus
1 pakke
(Fisk, Egg, Bygg, Melk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For å spare tid kan det lønne seg å dele kyllinglårene i leddet og snitte litt i skinnet før de går i ovnen.

Varm opp ovnen til 230 grader varmluft.Sett på en kjele med lettsaltet vann.
Ha kyllingen på et ildfast fat, ha på olje, paprikakrydder, salt og pepper og bland det godt. Sett brettet i ovnen og stek kyllingen i 25–30 minutter. Om du bruker et steketermometer, skal kjernetemperaturen ligge på 70 grader.
Vask potetene, kutt dem i båter og ha dem over på en egen ildfast form. Ha på olje, salt, pepper og "tyrkisk krydder". Sett formen i ovnen og bak potetbåtene til de er møre. Det tar omtrent 20–25 minutter. Vend om underveis for jevnere steking.
Skrell gulrøttene og del dem i staver. Skrell og del knutekålen i staver. Knus eller finhakk hvitløk. Kok grønnsakene møre i det lettsaltede vannet. Det tar omtrent 4-5 minutter. Hell av vann og ha på olje, smør og knust hvitløk. Stek grønnsakene i en stekepanne i noen minutter sammen med hvitløkssmøret. Ha på pepper og evt salt.
Varm bearnéssausen forsiktig i en kjele.
Server kylling med potetbåter, grønnsaker og bearnéssaus
God middag!