Pasta i mild ostesaus med kylling og asparges
Ny oppskrift
Under 30 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Gluten·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje eller smør
- hvetemel
- pepper
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Sjalottløk
1 stk
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Helmelk
4-5 dl
Kremost med urter
1 pakke
Pepper
Grana Padano
1 stk
Pasta fusilli
200 g
Brokkoli
½–1 stk
Asparges
1 bunt
Extra virgin olivenolje eller smør
1 ss
Prinsessefilet av kylling
250 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Salt
Pepper
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du noen osterester i kjøleskapet? Da passer det godt å blande inn i ostesausen. Litt blåskimmelost passer perfekt til denne retten.
Sett over en stor kjele med vann til koking av pasta og grønnsaker.
Hakk sjalottløken. Ha sjalottløk og smør i en kjele. Smelt smøret, rør inn melet og spe med melken. Sausen skal være ganske tykk. Rør inn kremosten og la sausen småkoke i omtrent 10 minutter. Rør underveis.
Riv grana padano, kutt brokkoli i små buketter, skrell stilken og kutt den i staver. Kutt av den nederste delen av aspargesen og skrell den forsiktig. Del aspargesen i tre, kutt kyllingen i biter.
Sett over en stor kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta. Pastaen skal kokes såkalt al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 10 minutter. Tilsett brokkoli når det er 5 minutter igjen av koketiden og asparges når det er 2 minutter igjen. Hell av vannet og vend inn litt olivenolje eller smør.
Varm opp en stekepanne med olje. Stek kyllingen til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper om du ønsker det. Vend kyllingen inn i pasta og grønnsaker.
Smak ostesausen til med salt og pepper. Ha i revet grana padano rett før servering.
Server pasta med kylling, grønnsaker og ostesaus.
God middag!