Pannestekt laks med asparges og tzatzikirømme
Ny oppskrift
Under 15 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Småpoteter
300 g
Litt salt
Asparges
1 bunt
Gulrot
2 stk
Laksefilet
325 g
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Salt
Smør
2 ss
Sitron i båter
½ stk
Drømmelett
1 pakke
Tzatzikikrydder
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Pass på at du ikke koker aspargesene for lenge, for da mister de både farge, sprøhet og smak. Koketiden avhenger av tykkelsen på aspargesene. Stopp kokeprosessen ved å ha aspargesene i iskaldt vann eller server dem umiddelbart. Bland all dressingen og ta vare på litt, til den meksikanske retten.
Kok opp 2 kjeler med lettsaltet vann, èn til poteter og èn til grønnsaker. Dekk med lokk- da koker det raskere. Finn fram en stekepanne, en skjærefjøl og kniv. Finn fram alle ingrediensene.
Kok opp 2 kjeler med lettsaltet vann, èn til poteter og èn til grønnsaker. Dekk med lokk- da koker det raskere. Finn fram en stekepanne, en skjærefjøl og kniv. Finn fram alle ingrediensene.
Skrell gulrøttene og del de i skiver. Kutt av den nederste delen av aspargesene, ca 5 cm. Kok gulrøttene i 3-4 minutter. Kok aspargesene i omtrent 1-3 minutter sammen med gulrøttene. Hell av vannet (se tips).
Varm en stekepanne til den er medium varm og ha i olje. Stek fisken 3-4 minutter på den ene siden, snu over ha i spisekskje smør og la fisken steke i 3-4 minutter til. Øs smøret over fiskestykkene. Krydre med salt og pepper.
Bland sammen drømmelett og tzatzikikryddermiks. Del sitron i båter.
Server pannestekt laks med asparges, sitron i båter og tzatzikirømme.
God middag!