Meksikansk pulled pork i maistortilla
Ny oppskrift
Under 15 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose
Basisvarer:
- Litt salt
Pulled pork
400 g
Hakkede tomater
1 boks
Three spice
½–1 pakke
Litt salt
Minitortillaer
½–1 pakke
Maiskorn
1 pakke
Vårløk
½–1 pakke
Agurk
½–1 stk
Rød chili
½–1 stk
Lime i båter
1 stk
Strimlet kålsalat
1 pakke
Drømmelett
½–1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Grønnsakene kan også legges i hver sin skål. Syltet rødløk: Kok opp 1 dl eddik, 2 dl sukker, 3 dl vann og en klype salt. Legg i rødløk i tynne skiver, og la den trekke 10 minutter. Oppbevares på rene syltetøyglass eller norgesglass.
Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft om du har mikrobølgeovn trenger du ikke dette. Finn fram en vid kjele med lokk, skjærefjøl, kniv og et stort fat. Finn fram alle ingrediensene.
Ha kjøttet med kraft over i kjelen, sammen med hakkede tomater og tacokrydder. Kok opp og kjøttet trekke under lokk i 10-15 minutter. Riv kjøttet fra hverrandre ved servering og smak til med litt salt og tacokrydder. En klype sukker vil balansere ut bitterhet.
Pakk tortillas inn i aluminiumsfolie og varm disse i 5-8 minutter i stekeovnen. Lefsene kan også varmes i mikro- følg instruks på pakken. Da trenger du ikke å skru på stekeovnen.
Skyll maiskorn og hell av vannet. Kutt vårløk og agurk i strimler. Del lime i båter. Kutt chili i tynne skiver. Legg salat, mais, agurk, vårløk, chili i skiver og lime i båter på et stort fat. Sett fram drømmelett.
Sett sammen minitortillas med salat, grønnsaker og pulled pork med saus. Topp med drømmelett, fersk chili og ferskpresset limesaft.
God middag!