Hjemmelaget søtpotetsuppe med kylling og nøtter
Roede

Hjemmelaget søtpotetsuppe med kylling og nøtter

Ny oppskrift
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Gluten
    ·
  • Peanøtter
    ·
  • Nøtter

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
  • vann
Søtpotet
3 stk
Gulrot
2 stk
Løk
½–1 stk
Ingefær
1–2 ss
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Kokosmelk
1 pakke
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Vann
0,8–1 l
Lime i båter
½–1 stk
Salt
Prinsessefilet av kylling
350 g
Nøttemiks
1 pakke
(Peanøtter, Nøtter)
Vårløk
½–1 pakke
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Chipotlemiks
1 pakke
Salt
Langbrød av fullkorn
1 pakke
(Gluten)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Riv av det tynne skallet av ingefæren med en spiseskje, da unngår du å kutte bort for mye av selve ingefæren. Riv ingefærknollen på den fineste delen av et rivjern, eller bruk microplane. Bruk gjerne chili og hvitløk i suppen.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft. Når ovnen er varm, stek langbrødene i 3-4 minutter. Du kan også steke brødene i en brødrister.
Skrell og del søtpotet, gulrot og løk i terninger. Riv eller finkutt ingefær (se tips). Del kylling i mindre biter. Del vårløk i skiver.
Stek grønnsakene, utenom vårløken, blanke i en vid kjele med litt olje. Tilsett kokosmelk, vann og buljong, og kok opp. La suppen koke i omtrent 10-15 minutter, til søtpoteten er mør.
Imens suppen koker lager du klart tilbehøret. Stek prinsessefiletene, vårløk og nøttemiks i en forvarmet medium varm stekepanne med olje i 4-5 minutter. Krydre kyllingen med litt salt og litt chipotlemiks. Chipotlemiks og nøtter kan også serveres ved siden av, slik at man kan toppe suppen med det man selv vil.
Stek langbrødene i 3-4 minutter. Du kan også steke brødene i en brødrister.
Ta av en kopp med vann fra suppen. Kjør suppen fin med stavmikser. Juster konsistensen med vann. Del lime i båter og smak til suppen med limesaft, salt og pepper. Server resten av limebåtene ved siden av.
Server søtpotetsuppe med kylling, nøtter, chipotlekrydder og langbrød.
God middag!