Sprø torsk med ertepuré, revet gulrot og potetbåter

Sprø torsk med ertepuré, revet gulrot og potetbåter

Ny oppskrift
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sulfitt
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete

Basisvarer:
  • Melk
  • pepper
  • smør
  • solsikke-/rapsolje
Poteter
400 g
Solsikke-/rapsolje
1–2 ss
Potetkrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Panert torsk
1 pakke
(Fisk, Hvete)
Grønne erter
250 g
Smør
1 ss
Melk
½ dl
Pepper
Gulrot
2 stk
Appelsin
1 stk
Remulade
1 pakke
(Egg)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Vask hendene før du starter. Finn frem skjærebrett og kniv. Legg litt vått papir under skjærebrettet, så sklir det ikke så lett. Skrell gulrøttene og skjær av endene. Riv gulrøttene på den grove delen av rivjernet. Pass på fingrene dine så du ikke skjærer deg!

Varm opp ovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en kjele med vann.
Del potetene i båter og ha dem over i en ildfast form. Drypp over olje og ha på potetkrydder. Sett formen i ovnen og stek potetbåtene til de er gylne og sprø. Det tar omtrent 25 minutter.
Legg fisken på et stekebrett med bakepapir. Sett brettet i ovnen og stek fisken til den er gyllen og sprø. Det tar omtrent 12–15 minutter. Potetbåtene og fisken kan stekes samtidig i ovnen, bare bytt plass på brettene underveis.
Skrell gulrøttene og riv dem på et rivjern. Skjær av skallet på appelsinen og del appelsinen i båter. Bland sammen gulrot og appelsin, og press over appelsinsaften som er igjen i skallet.
Ha ertene i det varme vannet og la dem koke i 2–3 minutter. Hell av vannet, tilsett smør og kjør ertene sammen med en stavmikser. Spe med melk til du får ønsket konsistens. Smak til med litt pepper.
Server sprø torsk med ertepuré, revet gulrot, potetbåter og remulade.
God middag!