Mild fiskesuppe med laks og fiskeboller
4.25 (146)
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Hvetemel
- salt
- smør
Gul løk
1 stk
Smør
2 ss
Hvetemel
2 ss
Kraft fra fiskebollene
1-2 dl
Helmelk
8 dl
Grønnsaksbuljong
1 pakke
Salt
Laksefilet
180 g
Fiskeboller med purre og løk
1 pakke
Juliennemiks
1 pakke
Sitron
½ stk
Dill
1 pakke
Vårløk
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett karrikrydder eller curry paste for en asiatisk vri på suppen. Bytt gjerne grønnsaksbuljongen med fiskebuljong om du har det. Suppen smaker godt med brød ved siden av.
Finhakk løk. Varm opp en kjele med smør til middels høy varme. Stek løken til den er blank, og rør inn hvetemel. Spe på med kraften fra fiskebollene og melk, litt og litt, under omrøring. La melken koke opp for hver gang du tilsetter mer. Rør godt, og smak til med grønnsaksbuljong (se tips). La suppen småkoke i 10 minutter under omrøring. Smak til med salt og pepper.
Kutt laksen i terninger og del fiskebollene i to. Finhakk dill. Skyll vårløken og kutt den i skiver. Ha laks, fiskeboller og grønnsaksmiks i suppen, og la det trekke i 5–6 minutter, til fiskebollene er varme.
Klem over sitronsaft, vend inn dill og dryss over vårløk rett før servering.
Server fiskesuppe med laks og fiskeboller.
God middag!