Carbonara med skinke, bacon og grønne erter

Carbonara med skinke, bacon og grønne erter

Ny oppskrift
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • solsikke-/rapsolje
Fullkornslinguine
1 pakke
(Gluten)
Baconterninger
150 g
Solsikke-/rapsolje
Strimlet skinke
1 pakke
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
1/2 stk
Matfløte
2 dl
(Melk, Laktose)
Salt
Grønne erter
250 g
Tomat
1 stk
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp gjerne med revet parmesan eller annen ost om du har det.

Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta.
Finhakk løk og hvitløk.
Varm opp en stekepanne til høy varme og ha i olje. Stek baconterningene i 2–3 minutter. Ha i skinke, løk og hvitløk, og stek videre i 2–3 minutter. Ha på fløte, kok opp og la det småkoke i 4–5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok pastaen etter anvisning på pakken. Kok ertene sammen med pastaen de siste 1–2 minuttene av koketiden.
Vend pastaen og ertene inn i sausen rett før servering. Kutt tomaten i terninger.
Server pasta carbonara med tomatterninger over.
God middag!