Svinespyd med ananassalsa

Svinespyd med ananassalsa

Ny oppskrift
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø

Basisvarer:
  • Litt salt
  • soyasaus
  • stekespyd
  • vann
Liste
Liste
Bilder
Fullkornsris
125 g
Vann
Litt salt
Ananas
½–1 stk
Vårløk
½ pakke
Rød chili
½–1 stk
Kruspersille
½ bunt
Lime
½ stk
Litt salt
Ytrefilet av svin i skiver
300 g
Lime i båter
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Stekespyd
8 stk
Soyasaus
4 ss
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ananassalsa smaker også godt til nachos og annen krydret mat. Kutt opp resten av ananasen til et fruktfat, kjør den sammen med juice til en smoothie eller grill den som tilbehør til kjøtt, fisk eller til dessert! Om du ikke har grillspyd kan kjøttet deles i små biffer og stekes i 3–4 minutter på hver side.

Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av overflødig væske.
Skjær ananas og vårløk i terninger. Finhakk chili og persille. Bland sammen grønnsakene og smak til med limesaft og eventuelt litt salt. La salsaen stå på kjøkkenbenken og trekke smak frem til servering.
Del kjøttet i skiver og tre det på grillspyd. Dryss sesamfrø over kjøttet. Stek spydene i en stekepanne eller på grill i 2–3 minutter på hver side. Pensle kjøttet med litt soyasaus før du legger det på grillen om du har lyst til det.
Server svinespyd med ananassalsa, soyasaus, lime og kokt fullkornsris.
125 g Kokt fullkornris: 100 g Ananassalsa: 150 g Kcal: ca 400 For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!