Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø
Basisvarer:
- Litt salt
- soyasaus
- stekespyd
- vann
Fullkornsris
125 g
Vann
Litt salt
Ananas
½–1 stk
Vårløk
½ pakke
Rød chili
½–1 stk
Kruspersille
½ bunt
Lime
½ stk
Litt salt
Ytrefilet av svin i skiver
300 g
Lime i båter
½ stk
Sesamfrø
1 pakke
Stekespyd
8 stk
Soyasaus
4 ss
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ananassalsa smaker også godt til nachos og annen krydret mat. Kutt opp resten av ananasen til et fruktfat, kjør den sammen med juice til en smoothie eller grill den som tilbehør til kjøtt, fisk eller til dessert! Om du ikke har grillspyd kan kjøttet deles i små biffer og stekes i 3–4 minutter på hver side.
Kok ris etter anvisning på pakken. Hell av overflødig væske.
Skjær ananas og vårløk i terninger. Finhakk chili og persille. Bland sammen grønnsakene og smak til med limesaft og eventuelt litt salt. La salsaen stå på kjøkkenbenken og trekke smak frem til servering.
Del kjøttet i skiver og tre det på grillspyd. Dryss sesamfrø over kjøttet. Stek spydene i en stekepanne eller på grill i 2–3 minutter på hver side. Pensle kjøttet med litt soyasaus før du legger det på grillen om du har lyst til det.
Server svinespyd med ananassalsa, soyasaus, lime og kokt fullkornsris.
125 g
Kokt fullkornris: 100 g
Ananassalsa: 150 g
Kcal: ca 400
For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner:
1. Søk etter oppskrift
2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!